May 7, 2012

Cosmetics that I use & my daily make up

Dosta vas me pitalo da napravim post vezan za kozmetiku. Možda ćete se razočarati kad vidite koliko malo kozmetike ustvari posjedujem i koristim :) Imam baš osjetljivu kožu pa sam tokom godina shvatila da postoji samo par proizvoda koji mi odgovaraju. Kad god imam nekih većih kožnih problema kao što su alergije, osipi itd. idem kod jedne žene u Baru koja pravi svoje proizvode (čajeve, kreme, kapi, ulja....) od organskog bilja, njihov site možete pogledati ovdje.

Ovo su proizvodi koje koristim najviše :

Niveu soft koristim svakog dana, ujutro i uveče. Za skidanje šminke Afrodita pjenu za umivanje a zatim Nivea losion za skidanje šminke oko očiju. Takodje svakog jutra koristim Neutrogeninu masku za ispiranje lica, a jednom nedeljno kao masku koja stoji na licu 5 minuta pa se ispere. I to je sve za lice.



Moja dnevna šminka se sastoji od Bourjoirs pudera koji sam prvi put uzela, medjutim nisam baš najzadovoljnija s njim ali čekam da ga potrošim pa nabavim neki od L'oreal pudera. Kao korektor koristim neki Essence (mada ne svaki dan), rumenilo je Sephorino i YSL karmin.


Što se očiju tiče tokom dana stavim Dior sjenku (koja je veoma lagana), zatim stavim malo crne sijenke iz Chanel palete, MaxFactor olovku za obrve (za koju me par vas već pitalo) i maskaru Maybeline.


Ono što svima preporučujem je Chanel Ombre sijenka za oči, nju sam uzela još prošle godine i koristim je uglavnom svaki put za večernju šminku. Crna je sa šljokicama, i pokušala sam da uslikam medjutim ne vidi se baš najbolje. Malo je skuplja ali vjerujte isplati se :)



Za kosu uglavnom koristim Keune (žuti) šampon i balzam, ili L'oreal (obično je to rozi). Nisam mogla da ih uslikam jer su bili puni vode :) Ali bih vam preporučila Garnier masku za kosu koja je preeedobra, pogotovo za plave djevojke :)


 Posjedujem još mnogo kozmetike tipa : kremice za ruke, sjajeve, karmine ... jer strašno volim da kupujem sve mirišljave i slatke stvarčice :) Ali ovo bi bile neki proizvodi koje najviše koristim i preporučujem ih :)

:* do sledeceg postaaa ....

19 comments:

  1. Potpuno podrzavam to sto ne preterujes sa kozmetikom, vazan je iskljucivo kvalitet onoga sto koristimo, a ne broj.
    Sto se pudera tice, koristila sam ga, ima jako lep miris, i laganu teksturu, ali i slabu prekrivnu moc. S'obzirom na to da nemas problematican ten, predpostavljam da ti je vazna postojanost. Ja bih ti preporucila Clarins ili La Prairie. Za odabir i preporuku Chanel senke, sve pohvale! :)

    http://ttomasevic.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sto manje to bolje :) Hvala na predlozima!

      Delete
  2. super post :)
    kakav je taj garnier za kosu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Odlican je, pogotovo ako imas plavu kosu. Mislim da je bas za plavuse :) Ja ga koristim pri svakom pranju kose, iako ne bi trebalo :D

      Delete
  3. I ja imam jako osetljivu kozu, svasta sam probala i stigla do te Afroditine pene koja mi je dosta pomogla, ali sam sad ipak presla na Eucerin koji mi je jos bolji...stvarno sam zadovoljna. To mi je za sada najbolje! :))

    P.S. Giveaway na mom blogu: http://dictionaryoffashion.blogspot.com/2012/04/my-first-giveaway.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ova mi je vec pri kraju pa cu da nabavim tu sledeci put, da probam :) Hvala!

      Delete
  4. Uf, mnogo volim ove postove sa kozmetikom, uvek mi je zanimljivo da vidim ko sta koristi i na koji nacin.
    Od tecnih podloga, ogromna preporuka za novi L'orealov puder Lumi Magique, iako nisam neki njihov fan, ovaj puder im je savrsen, najbolji iz tog cenovnog ranga i bolji od svih Bourjois (a koristila sam i obican HM i serum).

    ReplyDelete
    Replies
    1. I ja isto :))
      Volim L'oreal pudere jer su mi do sad najbolje odgovarali, pogledacu taj, Hvala na predlogu :)

      Delete
  5. heheh neverovatno kako nam je isti ukus kad je u pitanju kozmetika
    Niveu soft imam po jednu u svakom kutku kuce :)
    a bourjois vec neko vreme ne menjam, meni je mnooooogo bolji od loreal proizvoda
    ali kapiram da je to individualno
    i imam jos od prikazanih preparata
    ali posebno bih izdvojila Chanel senke, divne <3 i trajuuuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Uvijek sa sobom nosim onu malu kutijicu :) Chanel sijenke jesu skuplje ali stvarno trajuuuu .. Imam ih vec godinu dana a nisu bukvalno mrdnule s mjesta :)

      Delete
  6. Ja svim preporucujem kameni Kanebo puder, odlican je. Niveu koristim za telo, malo sam skepticna prema njihovoj liniji proizvoda za lice i nikad nisam ni probala, imam jako osteljivu kozu, tako da koristim Logonu kozmetiku (nemacka kozmetka), koja je prirodna i bez konzervansa. A za ruke Neutrogena, odusevila sam se kad sam je prvi put probala.
    Super post, hmm mogla bih neku dobru senku da kupim. A jel koristis mozda kreon za oci, ja sam probala bourjois i ocajna je, razmaze se kroz sat vr?!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iz mog iskustva mogu reci da je najpostojaniji i najbolji YSL kreon. :)

      Delete
    2. Nivea mi najvise odgovara i za lice i za tijelo :)
      Sto se kreona tice ne koristim ga, jedino uzmem nekad drugaricin eyeliner, mislim da je bas neki Canebo u pitanju, ali nisam sigurna :)

      Delete
    3. Hvala devojke na odgovoru :)

      Delete
    4. E hvala Tijana na savetu za krejon, bas mi treba neki dobar.
      *

      Delete
  7. Jao Chanel senka, obozavam je! :D

    ReplyDelete
  8. Takođe preporučujem neutrogenu!
    ***

    ReplyDelete
  9. I ja imam jako osetljivo lice, probala sam kreme od 3-40e i ni jedna mi do sada nije legla. :/ Nivea je uvek tu dok istazujem. ;)

    ReplyDelete
  10. Probala sam milion maskara,ali Maybelline nijedna nije "ni do koljena" ;)
    xx
    B.

    ReplyDelete