Dec 4, 2014

5 things no.8 ♥

image

Necu mnogo duziti sa uvodom vec hajde da odmah predjemo na 5 "random" stvari o kojima sam odlucila da vam pisem ove nedelje :)

Nyx Matte Lipstick - Sirene. Smatram da su ovi Nyx mat karmini odlicni, jako su pigmentovani, dosta dugo stoje na usnama, postoji sirok spektar nijansi i cijena im je jako povoljna. Od kada su stigli kod nas u Crnu Goru obicno samo njih kupujem i imam ih bas dosta. U poslednje vrijeme najcesce nosim ovu tamno bordo nijansu i to obicno u nocnim izlascima kada nanosim jacu sminku. Ukoliko trazite neki dobar karmin tamne nijanse moj predlog vam je da probate ovaj :)  


image

"Statment" mindjuse. Ovo su mindjuse sa sajta Aliexpress gde mozete naci veliki broj odlicnog nakita po jako povoljnim cijenama. Ovaj kamen u sredini je bio zelene boje i nije mi se dopadao, tacnije nisam imala sa cim da ga nosim tako da sam promijenila boju sa lakom za nokte i voila :)


image

Prosle godine sam se preselila u novi stan ali nisam provodila mnogo vremena u njemu s obzirom da sam zivjela u drugom gradu. Samim tim se nisam nesto mnogo ni trudila oko sredjivanja sobe tako da su zidovi i dalje bili bijeli i u njoj nije bilo bukvalno nicega sem kreveta kada sam se vratila kuci. S obzirom da sad provodim mnogo vise vremena u njoj odlucila sam da je sredim.  Dok ne smislim u koju boju zelim da okrecim zidove ( svijetlo plavu, svijetlo sivu, mis sivu, ljubicastu itd, itd ) oni ce i dalje ostati bijeli ali sam zato unijela malo zivosti u sobu u vidu ovih slika. Mijenjam ih jako cesto ali za sad sam zadovoljna sa ovim :)

image

Knjiga "Teodora" - Paul I. Wellman. Jedna moja jako draga prijateljica Marija ( poljubac za nju ukoliko bude ovo citala :* ) je zavrsila istoriju umjetnosti i stalno mi je pricala jako zanimljive price o zenama koje su vladale velikim kraljevstvima poput Elizabete I, Marije Stjuart, Marije Antoanete, Katarine Velike, Katarine Medici itd. Tada je pricala i o Teodori, supruzi vizantijskog cara Justinijana I ( koja je ostala upamcena kao kurtizana koja je dosla do carskog trona)  i pominjala je ovu knjigu. Jako dugo sam je trazila ali je bilo nemoguce pronaci je jer je izdata 1966.godine ( kao sto i mozete primijetiti po koricama ). Medjutim od kad sam pocela da uzimam knjige iz gradske biblioteke palo mi je na pamet da je oni mozda mogu imati i bila sam jako srecna kada su mi rekli da je imaju  :) Ovo je jedna od knjiga edicije pod nazivom "Vladarice" i preporucujem je  svima koje vole da citaju istorijske romane. Meni licno je jako zanimljivo da citam kako su one zivjele, kako su se ponasale i kako su se borile za opstanak u tadasnjem svijetu.

PS: Od kad sam se uclanila u gradsku biblioteku pocela sam bas dosta da citam jer je rok za vracanje knjige 14 dana i to me natjera da ih brzo zavrsim. Ovo vam govorim da biste se pripremili na to da ce najvjerovatnije jedna od 5 stvari uvijek biti neka knjiga :)
Takodje zelim da vas zamolim da u komentarima ostavite preporuke, kako za mene tako i za ostale citateljke :)


image

Mango / Mint caj ( Elite tea ). Skoro sam setala sa drugaricom i ona je krajem oka snimila "Kuca caja" natpis u jednoj ulicici u Starom gradu i otisle smo da vidimo sta je to. Kada smo usle odusevile smo se! Ukoliko ste ljubitelj caja koliko i ja ova radnja bi vam se svidjela milijardu posto :) Imaju nevjerovatno veliki izbor prirodnih cajeva kao sto su sve vrste zelenog i crnog caja, caj od pupoljaka malih ruza, sve vrste caja sa djumbirom, vocne cajeve kao sto su karamelizovana jagoda sa slatkom pavlakom, divlje tresnje itd, zatim sve vrste kineskih i japanskih cajeva ... Mogla bih da pisem u nedogled :)  
Tad sam se odlucila za ovaj Mango / Mint caj koji se sastoji od komadica jabuke, ananasa, papaje, goji bobica, lemongrasa, populjaka ruza i nane. Ja to savrsenstvo od mirisa i ukusa ne mogu da vam opisem :)

Do sledeceg posta ,
Natasa

4 comments:

  1. Slike na zidu su mi fenomenalne, a rado bih pročitala knjigu uz taj dobar čaj :) ! Cmok!

    ReplyDelete
  2. Karmin je fenomenalan, mislim da ću ga i ja kupiti, dugo sam tražila tu boju. :) A prodavnicu čajeva sam našla prošle godine na FBu i nikako da pođem, nadam se da ću se sjetiti da svratim kad dođem u BD. :)

    Beehive by B
    xoxo

    ReplyDelete
  3. Nyx u cosmetics-u ima ili u kuci hemije?Hvala!
    I super post,omiljeni su mi ovi kao 'random stvari' postovi.Pozz iz Pg :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Drago mi je da ti se dopadaju :)
      Nyx ima u TQ Plazi u Budvi, A cosmetics se zove radnja. Nisam sigurna da li postoji u Pg :/

      Delete